miercuri, 5 februarie 2014

Pe tine cum te afecteaza miopia in viata de zi cu zi? Ce este de fapt miopia?


Cred ca miopia este cel mai cunoscut defect de vedere si este raspandit in toata lumea.
Miopia este un viciu de refractie care se caracterizeaza printr-un glob ocular mai mare in ax anteroposterior. Astfel imaginea unui obiect (situat la infinit) se formeaza inaintea retinei si pacientul vede in ceata.
http://www.westeyehospital.ro/blog/index.php/?p=239

Daca ne indreptam atentia asupra industriei oftalmologice, putem observa ca miopia este o boala cu un impact puternic in dezvoltarea optiunilor de asa zisa corectare a vederii. Asadar, se spune ca miopia este corectata cu ajutorul ochelarilor, lentilelor si, mai nou, cu ajutorul operatiilor.

Insa, ce este miopia cu adevarat si de ce nu se poate vindeca ci doar corecta prin aceste metode?
In anumite situatii, oamenii devin stresati. Atat de stresati incat muschii nostri devin tensionati si rigizi. Aceasta problema o intalnim si la ochii nostri. Daca muschii oculari sunt incordati, miopia este pe punctul de a aparea, la fel si celelalte defecte oculare. In functie de tensiunile la care sunt supusi, apar problemele de ochi cum este miopia.

Miopia este formata in general la persoanele care isi folosesc mult timp vederea la distante mici si nu obisnuiesc sa isi odihneasca ochii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu