marți, 25 martie 2014

Miopia se trateaza natural, afla cum poti vedea din nou clar

De-a lungul timpului, vederea poate suferi schimbări din mai multe cauze. Majoritatea acestora au ca punct de plecare refracţia, mecanismul prin care o imagine este proiectată pe retină.

De pe http://www.westeyehospital.ro/tratament_miopie.asp aflam ca miopia este un viciu de refractie care se caracterizeaza printr-un glob ocular mai mare in ax anteroposterior. Astfel imaginea unui obiect (situat la infinit) se formeaza inaintea retinei si pacientul vede in ceata.

Miopia sau tulburările vederii afectează o proporţie semnificativă a populaţiei, însă această afecţiune oftalmologică este uşor de corectat prin tratament optic (ochelari de vedere, lentile de contact), chirurgical sau… prin intermediul farmaciei verzi.

Se folosesc pentru uz extern, de regula sub forma infuziei combinate, avand efecte antiinflamatoare oculare, antialergice, antiinfectioase.
Unele dintre aceste plante, de exemplu frunzele de corn, sunt creditate chiar cu o misterioasa proprietate de a trata natural boli cum ar fi miopia sau astigmatismul.
Aceasta, in timp ce silurul a fost folosit, cu succes in unele cazuri, pentru tratarea cancerului localizat in apropierea ochilor, a tulburarilor de vedere care apar odata cu varsta si chiar pentru ameliorarea complicatiilor oculare grave ale unor boli cum ar fi diabetul sau scleroza multipla.

Medicina populara poate indica o serie de plante care sa reduca congestia ochiului in caz de inflamatie, sa asigure integritatea structurilor oculare, sa combata oboseala ochiului si chiar un remediu prin care miopia se trateaza natural.

Iata cateva plante care trateaza miopia natural:

 ►rostopasca (Chelidinium majus), sucul natural poate avea efecte antiinflamatorii, decongestive, regenerante, combate oboseala oculara precum si alte afectiuni ale ochiului sau conjunctivei si poate sa aiba efect in tratarea miopiei.
►seva vitei de vie (Vitis vinifera), are actiune regeneranta, antiinflamatorie, decongestiva, remineralizanta
►catina alba (Hippophae rhamnoides),  datorita continutului in vitamina C si substante biologic active, este un antioxidant puternic, la nivelul ochilor creste acuitatea vizuala, combate oboseala oculara, incetineste evolutia bolilor si chiar trateaza miopia natural
 ►craite (Tagetes erecta), bogate in carotenoide (heleniena si un ester al luteinei) au proprietatea de a creste capacitatea de adaptare a ochiului la intuneric sau conditii de luminozitate scazuta, fiind eficiente pentru tratarea hemeralopiei nocturne (ameliorarea vederii pe timp de noapte a ochiului miop) dar si imbunatatirea vederii nocturne a ochiului normal, pentru persoanele care prin activitatea profesionala suprasolicita vederea (croitori, ceasornicari, lucrul la calculator, etc); extractele din flori de craite stau la baza fabricarii medicamentelor Helinol si Heligal folosite in oftalmologie

►amestec de plante pentru ochi: silur, valeriana, verbina (sporici), soc, musetel (se face un decoct din plante in parti egale, care se folosesc sub forma de baie de aburi pentru ochi obositi)

http://www.terapii-alternative.com/remedii-naturiste/Miopie_268.html

De asemenea, stim cu totii cat de important este sa mancam sanatos. Acest lucru se va observa si in claritatea cu care vedem obiectele din jur!

Asa cum este bine cunoscut in medicina naturista, nu putem insanatosi cu adevarat un organ sau un sistem daca nu avem in vedere starea de armonie a intregului corp. In acest context, practic orice afectiune oculara, cu exceptia celor traumatice, are o cauza interna, o disfunctie la nivelul intregului organism, care trebuie corectata. Din acest motiv, trebuie avute in vedere in tratamentul bolilor de ochi nu doar terapiile locale, ci si cele care se adreseaza intregului organism. Iar in acest sens, dietoterapia este de prima importanta, existand cateva alimente medicament foarte utile pentru tratarea afectiunilor oculare si chiar o metoda prin care miopia se trateaza natural.

Catina - este campioana vitaminei A, vitamina numita si "retinol", pentru ca are un rol decisiv in procesele de hranire si de regenerare care se desfasoara la nivelul ochilor. Pentru a preveni si a combate afectiunile oculare se consuma fructe de catina crude, amestecate cu miere, cate 20-30 de grame pe zi. Efecte vitaminizante au si anumite legume consumate crude, cum ar fi: morcovii, patrunjelul, soia (germenii), nautul.

Afinele, murele, coacazele negre - toate aceste fructe contin antociani, substante care protejeaza ochii de procesele de imbatranire, ajuta la mentinerea elasticitatii tesuturilor la acest nivel, imbunatatesc vederea nocturna. De asemenea, aceste fructe ajuta la mentinerea glicemiei la valorile normale, prevenind diabetul - o maladie care provoaca probleme oculare majore.

Polenul de albine - contine aminoacizi esentiali, cu un rol extrem de important in procesele trofice care se desfasoara la nivelul ochilor. O lingurita de polen consumata zilnic asigura necesarul din acesti aminoacizi, fiind un mijloc de prevenire si combatere a afectiunilor oculare care apar odata cu varsta, precum si a celor care apar la copii.



Vezi ce alte metode mai trateaza miopia natural:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu